FSC®

FSC76FcYuWat is FSC®? Het internationale, onafhankelijke  FSC® keurmerk (Forest Stewardship Council®) verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Het  FSC® keurmerk is wereldwijd het bekendste keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Om producten met een  FSC® keurmerk te mogen verkopen moet elk bedrijf in de handelsketen “FSC® gecertificeerd” zijn.

In ons dagelijkse proces is hout de belangrijkste grondstof. Met onze onderneming willen wij verantwoordelijkheid nemen voor ons milieu. Hierom hebben wij verschillende initiatieven genomen om de duurzaamheid van onze onderneming te verbeteren.

Een voorbeeld hiervan is dat wij de bewuste keuze gemaakt hebben om ons bedrijf FSC te certificeren.  Door dit certificaat te halen en door bij FSC orders volgens de richtlijnen van FSC International te handelen tonen wij op transparante wijze aan dat wij FSC producten leveren. Hierop worden wij ook jaarlijks gecontroleerd door een certificeerder.

FSC international is nadrukkelijk een voorstander van het gebruik van hout als grondstof voor allerhande producten. Het is dus niet de doelstelling van FSC® international om hout als grondstof een halt toe te roepen, zij onderschrijft hiermee het (economische) belang van hout voor de bevolking in de landen van herkomst.FSC International streeft duurzaam bosbeheer na, zodat de mensen en dieren in de landen van herkomst, maar ook in onze westerse wereld voor onbepaalde tijd kunnen profiteren van de bossen in de wereld.

FSC hout is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. FSC gecertificeerde bossen worden op een dusdanige manier beheerd dat zij niet bedreigd worden in hun voortbestaan. Dit is primair goed voor het bos, maar ook voor de dieren die hierin leven en voor de mensen die in deze bossen wonen en werken.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor FSC gecertificeerde producten, want wij leveren veel liever FSC producten dan niet gecertificeerde producten.

Wilt u meer weten over FSC hout, klik dan hier. Wilt u meer weten over onze FSC certificering, klik dan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s